torsdag den 27. september 2012

DIY hæklet suttesnor

Der er en del der har været inde og kigge på mit indlæg om suttesnoren. Derfor får I her en DIY.


Du skal bruge:

 • Hæklenål nr 3
 • To farver bomuldsgarn 8/4
 • Seleclips
 • Knap

Hækl 47 lm, vend med 2 lm, dvs stik i den 3. lm fra nålen og hækl 45 fm hen af lm-rækken. Fortsæt rundt om lm-rækken ved at hækle 2 fm i den sidste lm på rækken og 2 fm i den første lm på undersiden. Hækl 44 fm. Efter en omgang fm hækl da 8 lm som knaphul. Fastgør lm-lænken i 1. fm med en fm. Skift farve. Hækl hele vejen rundt ved igen at hækle 2 fm i sidste fm på oversiden og 2 fm i første fm på undersiden. Når du når til knaphullet, hækles fm 8 fm rundt om lm-ringen - dvs stikke nålen ned i knaphullet i stedet for ned i selve lm.

Man kan også hækle med dobbeltgarn. Så vil den blive mere stiv.

God fornøjelse :-)

2 kommentarer:

 1. rigtig fin suttesnor. og ikke for at skabe dårlig stemning men håber det er ok jeg skriver det alligevel, men suttekæder må max være 22cm hvis de skal være sikkerhedsmæssigt forsvarlige - ville lige nævne det da den ser ret lang ud på billedet, men det kan selvf. snyde :)

  SvarSlet
 2. Hej Sandra
  Tak fordi du gør opmærksom på det. Jeg har nu korrigeret opskriften så uanset hvilken hæklefasthed, burde den ikke blive mere end 22 cm lang. Ellers kan man lave ombukkene omkring clipsen og knappen længere ;-)
  Kh Line

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...