fredag den 20. juni 2014

Moneta kjole

Jeg har opdaget Colette Patterns. Et amerikansk firma, hvor man kan købe mønstre på pdf, printe og klistre sammen. Så nemt!

De har nogle rigtig fine modeller, der passer til alle slags figurer. Jeg købte først et mønster til fast stof, men pludselig relancerede de Moneta kjolen. Et mønster til jersey stof og meget nemt at sy.

Haps, det skulle jeg da også lige have. Jeg fandt et stort stykke mørkeblå jersey på restebordet i Stof og Stil til en prøvekjole.

Den er rigtig nem at sy. Jeg forlængede toppen med 10 cm og syede lange korte ærmer (?). Der er også mønster til lommer, men dem sprang jeg over. Det eneste, der har voldt mig lidt udfordringer, er rynkningen mellem top og skørt. Der er flere muligheder. Bl.a. sy rynketråd i eller sy et stykke transparent elastik på. Jeg valgte sidste metode, som I kan se på nederste billede.

Jeg syede først elastikken på skørtet, og derefter skørtet sammen med toppen. Det har dog betydet, at der er dobbel overlock søm. Elastikken er også lige til den stramme side om maven, så jeg er nået frem til, at jeg vil lave det om og bruge rynketråd i stedet.

Da toppen er blevet rigelig lang, vil jeg klippe syningen af, og sy sammen igen. Ingen elastik og kun én overlock søm vil gøre den helt perfekt, og ikke længere gå under kategorien prøvekjole :-) 

Mønsteret kan godt blive en favorit uden ærmer eller med lange ærmer i vinterjersey.

God weekend til jer, når I når så langt :-)


24 kommentarer:

 1. Wauw, hvor er den fin! Du ser da brand godt ud i den! :-)

  SvarSlet
 2. Du ser simpelthen bare så dejlig ud Line og ja den er super smart til dig.

  SvarSlet
 3. Hvor den klæder dig - Det ser ud til at være en skøn model!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karen-Elisabeth. Det er en rigtig fin model med mange variationsmuligheder. De skriver vist op til 21...

   Slet
 4. Ej, hvor er den bare SKØN! Jeg er først og fremmest helt vild med stoffet, og så er det mønster der også bare mig. Det tror jeg, jeg må kigge mere på. FLOT FLOT arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Stine. Du må ind og lure lidt :-)

   Slet
 5. Hold nu op hvor er den bare sød. Den sidder kanon godt på dig. De mønstre må jeg have kigget nærmere på

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sus :-) de har mange fine ting!

   Slet
 6. Hvor er det en flot kjole! :-) Den sidder super flot på dig :-) Og tak for link til Colette Patterns - det er altid spændende at se sig omkring ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette :-) Det kan kun anbefales!

   Slet
 7. ih hvor er den flot og den klæder dig. Jeg elsker Colette patterns, både for deres stil og den måde de er så gennemarbejdet på.
  Kh Viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Viola :-) Jeg er også ret imponeret. De giver også gode sytips på hjemmesiden

   Slet
 8. Hvor ser du godt ud Line - den klæder dig rigtig godt - både modellen og stoffet. Det må da give mod på mere voksentøj:)

  SvarSlet
 9. Tak Mette :-) Med en succes er det mere motiverende at sy næste voksentøj

  SvarSlet
 10. Hvor er den flot - og klæder dig vildt godt :-)

  SvarSlet
 11. Sikke en fin kjole! Jeg skal da vist også have kigget mere på de mønstre!

  SvarSlet
 12. Wow, hvor er den fin til dig!! Og så er jeg ret vild med stoffet :-D de laver mange fine mønstre, Colette, men jeg har endnu ikke afprøvet et. Generelt synes jeg flere og flere i Blogland får mod på at sy kjoler i voksenstørrelse, og hvor er det bare dejligt med al den inspiration og information om tilgængelige mønstre! :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...