tirsdag den 17. februar 2015

Vingekjolen

Sidste weekend var jeg afsted på Marapytta sykursus i Århus. Og jeg kan kun sige en ting: I LOVE IT!
Det er efterhånden blevet en tradition, at jeg er afsted på en weekend workshop i Februar. Det er 3. gang, og jeg er langt fra færdig! Da jeg kørte hjemad søndag aften - svævende på den kreative bølge - planlagde jeg, hvad jeg vil sy næste gang. For der er SÅ meget nyt at lære hver gang, og Line har mange mønstre endnu, som jeg mangler at stifte bekendtskab med.

Kurset foregår i de lokaler, hvor jeg lærte at sy for 10 år siden ved FOF. Og alle de regler og den grundighed jeg lærte, bliver sat til vægs af Line skønne tips og tricks. Og det mest fantastiske er, at det giver et så meget bedre resultat. Line går ind for at sidde med stofferne i hænderne og bearbejde det, i stedet for at presse og bruge nåle. Glem grundigheden og bare gør det!

Denne gang havde jeg ønsker om at lære at sy usynlige lynlåse pænt, lave belægning i nakken som på sweats og at sy nogle japanske modeller the Marapytta way. Jeg fik hurtigt tilnavnet Stræber-Line, da jeg altid har en liste så lang med modeller, jeg gerne vil sy. Denne gang havde jeg også forberedt to ting hjemmefra. Vingekjolen i dette indlæg var klippet og rynket hjemmefra, så jeg kunne komme i gang med at sy fra 1. minut. Tiden skulle bruges effektivt!

Jeg har syet kjolen en 6-7 gange til gaver, men finishen har aldrig været helt perfekt. De ses her og her. Jeg har forsøgt at komme ud af det ved at presse og bruge nåle. Men det blev aldrig helt godt. Line havde en lidt anderledes måde at gøre det på. Det krævede ingen presningen og ingen nålen men simpel brug af fingrene. Og det blev SÅ fint. Meget bedre end mine andre modeller. Mille fik kjolen, da jeg kom hjem, og hun var elle-vild!

Billederne taler vist for sig selv.14 kommentarer:

 1. Den er virkelig sød. Min sylærer er også meget til tips og tricks - det er SÅ fedt....og ofte hurtigere end de andre metoder.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina :-) Det er så skønt med nogle nye og gode input!

   Slet
 2. Fedt med kursus! Og kjolen er virkelig flot. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ann-Katrine :-) Det er dejligt med 2 dage Line-tid :-)

   Slet
 3. Ahr men det bliver jo mig til mit næste fredags fix ;-) Jeg har også tænkt mig at dukke op med en halv vingekjole (...dit forslag) :-) Og jeg drømmer også om at blive god til usynlig lynlås. Men nu må jeg se hvad jeg falder for, når jeg er der. Har Line et godt mønster med usynlig lynlås? Din kjole er blevet SÅ flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det og fedt at jeg kan inspirere :-) Line har et mønster på Sienna kjolen. Der er en masse lækre detaljer og en usynlig lynlås. Sådan en lavede jeg også. Den viser jeg i et af de næste indlæg.

   Slet
 4. Så skønt at læse dit indlæg Line - jeg har det jo ligesådan med at sy hos Line (hver anden torsdag og et fredagsfix i ny og næ)
  Kjolen er super flot :-) Glæder mig til at se din Sienna - jeg har også en som blev færdig forrige torsdag, skal bare lige have taget billeder. Jeg brugte den også til at blive bedre til de usynlige lynlåse (det er nemlig også en ting jeg bare VIL lære, så det bliver pænt hver gang - tak ;-)
  Det kunne være sjovt at mødes på et Marapytta kursus engang Line, men vi bor jo i hver sin ende af landet... :)
  Kh
  Mette

  SvarSlet
 5. Tak for din kommentar Mette :-) Hvor er du heldig at du bor så tæt på, så du kan komme afsted hver 2. uge. Det kunne være rigtig hyggeligt at mødes til workshop engang. Du kan jo invitere til overnatning, så kommer jeg gerne til Kbh med min symaskine ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line, Ja det ville være hyggeligt med et fredagsfix sammen - vi kan jo mailes ved :-) Jeg ville enormt gerne invitere dig på overnatning men det afhænger lidt at min datters situation - hun er meget påvirket af hendes sanseintegrationsforstyrrelse, og vi har faktisk kun gæster som er den allernærmeste familie. Lige nu går det heldigvis fremad med hende, så måske det kunne være muligt på et tidspunkt :-) God weekend
   Kh
   Mette

   Slet
  2. Hej Mette. Ja det kunne være rigtig hyggeligt. Måske jeg kan passe det ind i barslen inden fødslen :-)
   Det lyder godt, at det går bedre med din datter.
   Kh Line

   Slet
 6. Uh hvor er den bare flot.
  Jeg var faktisk tilmeldt, men kunne ikke få det til at passe alligevel...:-( MEN næste gang, så må jeg med:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor ærgeligt. Det kunne have været helt vildt hyggeligt at mødes og sludre over symaskinerner :-)

   Slet
 7. Flot kjole, den model har jeg også syet et par gange. Dejligt forårs stof du har syet i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karen :-) Det er vist efterhånden en klassiker!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...