onsdag den 11. december 2013

DIY Iphone Sleeve i filt

Dette iphone sleeve lavede jeg første gang i Påsken. Siden har jeg givet det i gave og solgt nogle. Jeg havde bla. nogle med til blogtræffet i Toftlund, og siden da er en DIY blevet efterspurgt. Og endelig er det lykkes at få taget nogle billeder af processen.
 
 
Det åbnes ved at skubbe elastikken til siden, ud over kanten.


 
Du skal bruge følgende materialer:
Filt med en tykkelse på ca 2-3 mm
Læder eller noget af filten til stroppen på den nederste del
0,8 cm bredt elastik
Et lille stykke læder eller andet bånd til at sætte i siden

På dette billede ses målene, som du skal klippe.
 

1) På selve sleeve stykket tegner du fire streger. En i hver ende med samme længde som elastikken, og en i hver ende med samme længde som læderet eller filten. Jeg har brugt en skarp saks til at klippe hullerne op.

 
2) Det første der sys, er et evt. navnemærke. Derefter lægges den sammen på langs, og der sys en søm i hver side, så det bliver til sleevet. Husk at indsætte evt. tag.
 
 
 3) Sy elastikken på læderet eller filten med max 1 cm overlap.


4) Træk elastikken først ind af det store hul og derefter ud af det lille hul. Lad elastikken fortsætte til den anden side og gentag på samme måde bare modsat. Først ind af det lille hul og ud gennem det store.

5) Sy nu elastikken på den anden ende af læderet eller filten. Igen med max 1 cm overlap. Det er lidt et nørklearbejde at få den lagt ordentlig ind i symaskinen.

 
6. Træk nu læderet ind igennem det store hul og sæt elastik på plads for oven. Et voila, et styks iphone sleeve.
 
 
Lad mig endelig vide hvis der er noget der er uklart.

Hvis du laver et sleeve ud fra min DIY, må du meget gerne skrive med et link. Så linker jeg til din version i indlægget :-)

God fornøjelse :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...